Je kunt mijn praktijk benaderen voor een workshop, training of lezing over de onderwerpen waar ik (mede)  een boek over heb geschreven.  Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • ADD en ADHD bij volwassenen. Mede gebaseerd op het boek 'Verdwalen door een hoofd vol prikkels' én mijn werkervaring. 
  • Samen verder met ADD / ADHD. Gebaseerd op het boek 'Samen  leven met A(D)HD'.
  • Grenzen trekken doe je zo. Gebaseerd op het Ankertje, wat nu wel is toegespitst op het verbeteren van werksituaties en daardoor terugdringen van het ziekteverzuim.

Je kunt altijd vrijblijvend contact  met de Praktijk De Blauwe Driehoek opnemen  om de diverse mogelijkheden te bespreken. 


Help ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist.

 

Uitgeverij Vandorp

ISBN 9789461852472

Het boek 'waar ik als ghostwriter met Pascal van IJzendoorn heb samengewerkt gaat over zijn leven. Met een kritische blik vertelt hij over de weg die hij heeft moeten bewandelen om juist gediagnosticeerd te worden. Ook geeft hij weer hoe hij leeft met autisme. Te verkrijgen via de boekhandel. Ook sinds 2021 verkrijgbaar in het Engels en in het Duits.

Verdwalen in een hoofd vol prikkels

 

Uitgeverij Ankh-Hermes

ISBN 978-90-202-0320-2

 

In dit boekje wordt gewezen op de verschillen tussen ADD en ADHD. Ook wordt besproken welke problemen iemand met ADD kan ervaren en welke talenten iemand met ADD kan hebben. Hierdoor wordt het overduidelijk dat iemand met ADD niet hetzelfde is als iemand met ADHD. Het boek is te bestellen via bol.com.

Hyper-seksualiteit en seksverslaving bij mensen met een ADD/ ADHD diagnose

Brave New Books

ISBN 97-8940215712-3

Mensen met een ADD/ADHD diagnose kunnen naast hun stoornis ook hyper-seksueel of seksverslaafd zijn. Vaak verborgen voor hun omgeving, waardoor er sprake kan zijn van het leiden van een dubbelleven. Dit boek geeft voor beide seksen weer hoe het probleem kan ontstaan. Het boek is te bestellen via bol.com.

Grenzen stellen, grenzen houden

Uitgeverij Ankh-Hermes

ISBN 90-202-0194-8

Regelmatig ‘Ja’ zeggen op dingen waarop eigenlijk ‘nee’ moet worden gezegd kan snel lijden tot stressvolle situaties. Dit boekje bespreekt hoe je hiermee kunt omgaan en hoe je van grensoverschrijdend gedrag niet langer de norm, maar een uitzondering maakt. Dit boek is helaas niet meer leverbaar.

Samen leven met AD(H)D: een nieuwe visie

Bohm en Stafleu

ISBN 90-3134380-3

Eén op de honderd Nederlanders heeft AD(H)D. Dit brengt voor hen en hun omgeving de nodige problemen met zich mee. Dit boek legt daarbij de nadruk op de gelijkwaardigheid tussen partners waarvan er één lijdt aan AD(H)D. Dit boek geeft antwoord op veel vragen die leven bij partners van AD(H)D'ers. Er worden diverse voorbeelden van situaties weergegeven, met daarbij een aantal praktische tips. Dit boek is te bestellen via bol.com.

Niet iedereen is hetzelfde

 

Uitgeverij Garant
ISBN 97-89044138139

 

Eindelijk, het boek van Ans Ettema en Wietske de Jong is uitgebracht. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld en een prachtig boek geschreven over hoe fysiotherapeuten cliënten met ADD/ADHD/ASS beter kunnen begeleiden. Het boek is niet alleen nuttig voor fysiotherapeuten, maar ook voor andere doelgroepen zoals verpleegkundigen of leraren.
Nieuwsgierig geworden? Op o.a. bol.com te bestellen bij bol.com "Niet iedereen is hetzelfde 9789044138139.