Mijn specialisatie is het coachen en het begeleiden van volwassenen met ADD of ADHD. Ook mensen, die vermoeden dat ze deze stoornis hebben, kunnen door mij worden begeleid. Aangezien elk mens uniek is wordt er gewerkt met een persoonlijk Plan van Aanpak om zo het doel 'beter voelen - beter functioneren' te bereiken.  Sleutelwoorden zijn persoonlijk, aandacht en zorg.

Individuele ADD/ADHD begeleiding

Voor velen is het best een stap om me te bellen voor een kennismakingsgesprek. Daarom is het ook zo belangrijk, dat je vanaf het begin van het traject 'baas  over je eigen traject' voelt. Na het kennismakingsgesprek volgt er standaard een bedenkperiode van 5 dagen om alle voors en tegens van een eventueel traject goed tegenover elkaar te kunnen zetten. Je krijgt dus vanaf het prille begin al het stuur in eigen handen, om zo goed mogelijk overwogen beslissingen te nemen.

Als het traject start dan beginnen we met het inventariseren van de problemen en wensen om die vervolgens in een Plan van Aanpak vorm te geven. Dat Plan kan worden ondersteund door middel van actiepuntenlijsten. Doel van dit traject is altijd om sterker te worden in die vaardigheden, waar je jezelf nu minder goed in vindt functioneren.

Begeleiding partners

Ook de partners van mensen met ADD en ADHD kunnen  behoefte hebben aan een aantal gesprekken. Zij hebben vaak  jaren geprobeerd hun ADD/ADHD partner zo goed mogelijk te helpen en kunnen zich hierdoor zelf in hun leven gestagneerd voelen. Vaak vergelijken ze zich met een kapitein van het relatie- of gezinsbootje, wat zoveel tijd en energie waardoor ze nog nauwelijks eigen  'lebensraum' voelen. Hoe kun je weer je eigen leven meer gaan leven en het stuur eens loslaten? Dit zijn slechts een paar vragen, die bij deze partners kunnen spelen. Ervaar je  een ander probleem? Mail of bel me voor zo'n zelfde vrijblijvende kennismakingsgesprek.